,

Laag BTW-tarief blijft van kracht voor schilderwerk

Schilderwerk

Er is enige onduidelijkheid over de 6% BTW-regeling voor het uitvoeren van schilderwerk, blijft de regeling nu wel of niet van kracht? Wij geven u graag het verlossende antwoord. De lage BTW-regeling voor schilderwerk en stukadoorswerk is permanent van kracht sinds 15 september 2009. Als opdrachtgever betaalt u dus maar 6% BTW voor het schilderwerk, ook ná 1 juli 2015. Onder de lage BTW-regeling vallen ook de voorbereiding, de voorbehandeling en de gebruikte materialen.

Waar geldt het 6% BTW-tarief niet voor?

Het 6% tarief geldt ná 1 juli 2015 niet meer voor renovatie en herstel van woningen. Voor toepassing van het verlaagde BTW-tarief is wel van belang dat de werkzaamheden zijn afgerond vóór 1 juli 2015.

In eerste instantie was het lage BTW-tarief voor renovatiewerkzaamheden ingesteld om de bouwsector te ondersteunen. Na stemming in de Tweede Kamer is besloten dat het lage BTW-tarief voor dit soort werkzaamheden niet meer verlengd zal worden. Dat betekent dat het tarief na 1 juli 2015 weer omhoog zal gaan naar 21% BTW.

Tijd voor het voorjaarsonderhoud

Het lage BTW-tarief van 6% blijft voor schilderwerk ná 1 juli 2015 dus WEL van kracht. Dat scheelt u weer aanzienlijk in de kosten. Daarnaast is het nu ook de beste tijd van het jaar om uw schilderwerk een opknapbeurt te geven. Bel ons gerust voor een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende offerte.