Recent zijn we gestart met een wel heel bijzonder woonproject aan de Lichtpenweg 6 in Amersfoort. Het oude kantoorpand van Schuitema wordt namelijk omgebouwd tot een wooncomplex met een bijzondere mix aan woningen. Aan ons de taak om de 53 appartementen en 85 kamerwoningen te voorzien van een nieuwe look. Dit project voeren wij uit in opdracht van bouwbedrijf Zegers.

Van kantoorpand naar mix van woningen

Dit woonproject is een samenwerking tussen woningcorporatie Alliantie en projectontwikkelaar BPD. Het voormalige kantoorpand wordt compleet verbouwd, waarbij er sociale huurwoningen en kamerwoningen worden gerealiseerd. Naast het pand komen koopappartementen te staan. Dit project sluit goed aan bij de visie van de gemeente om het gebied De Hoef-West een plek te maken waar mensen wonen, werken en leren samengaan.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

Het nieuwe complex zal volledig in het teken staan van duurzaamheid. Het uitgangspunt is dan ook om de bouw aardgasloos (conform BENG-normen) uit te voeren. Daarnaast komt er een grasmat op het dak, waardoor het riool grotendeels wordt ontlast tijdens grote hoosbuien. Ook wij van Achterberg schilders hechten veel waarde aan duurzaamheid. Benieuwd naar al onze kernwaarden? Bekijk ze hier.

Schilderwerk voor uw project

Heeft u een project waar schilderwerk gedaan moet worden? Wij helpen u graag met al uw schilderwerk. Heeft u een vraag over een specifiek project? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0318–634101 of stuur een email naar info@achterbergschilders.nl.