Schilderwerk aan Rijksmonument in Utrecht

In opdracht van de gemeente Utrecht mochten wij het buitenschilderwerk van Vredenburg 40, ook wel bekend als het Vinkepand, uitvoeren. Dit prachtige pand is een Rijksmonument midden in het centrum van Utrecht. Het pand aan de Vredenburg 40 werd in 1857 gebouwd als wooncomplex. Inmiddels wordt het gebouw gebruikt als bedrijfspand.

Natuurlijke tinten

Wij hebben al het houtwerk aan de buitenzijde van het pand aan de Vredenburg geschilderd. De kozijnen raamlijsten zijn voorzien van een bruine kleur (Herfst & Helder 1617). Voor de deuren maakten wij gebruik van een groene verfkleur (Herfst & Helder 1845). Het pand is verder geschilderd met Wijzonol verf.

Social Return on Investment (SROI)

De opdracht die wij kregen van de gemeente Utrecht moest voldoen aan minimaal 10% Social Return on Investment. Met Social Return wil de gemeente Utrecht bereiken dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker aan het werk komen. De gemeente vindt het belangrijk om samen met haar opdrachtnemers te investeren in de sociale infrastructuur van de gemeente en de regio. Wij vinden dit zo vanzelfsprekend, dat die tien project ruimschoots is behaald.