Het werk aan het monumentale pand van de protestantse kerk in Leusden Zuid is inmiddels voltooid. Deze prachtige oude Dorpskerk uit 1828 hebben wij met oog voor detail voorzien van een nieuwe verflaag. Ook hebben we de authentieke cijfers op de gevel opnieuw verguld, een speciale techniek die niet elke schilder beheerst. Bijzonder aan dit project is dat onze ervaren vakschilders houtimitatie technieken hebben toegepast. Hoe meer details en natuurgetrouw geschilderd, hoe groter het vakmanschap van de schilder.

Achterberg & van Slooten Schilders hebben samen ruim 210 jaar ervaring waarmee deze kerk onderhanden is genomen en weer jaren mee kan!

Een uitdagend project

Kerk Leusden Zuid Buitenschilderwerk torenWij onderhouden deze prachtige oude kerk in Leusden al jaren. Al onze ervaring kunnen wij kwijt in het schilder,- en restauratiewerk aan dit monumentale pand. Door de hoogte van het gebouw zijn er speciale klimmaterialen nodig om het gehele pand overal netjes en volgens de huidige arbo-eisen te kunnen schilderen. Een hele uitdaging voor ons team. De hoogte, de schitterende klokkentoren en de diversiteit van het werk maken dit project mooi en interessant werk om uit te voeren. Onze vakmensen hebben dit project met plezier toegevoegd aan onze referentielijst.

Speciale houtimitatie technieken

Binnen in de kerk hebben we verschillende houtimitatie technieken toegepast. Een hout (of marmer) imitatie is een zeer natuurlijk uitgevoerde geschilderde imitatie van een bepaalde hout- of marmersoort. Tegenwoordig wordt weer vaker houtimitatie toegepast omdat er steeds meer oog is voor deze ‘oude techniek’. Met name door eigenaren van oude en historische panden zoals deze kerk in Leusden weten het vakmanschap te waarderen. Concreet betekende dit dat wij de nerf en de glans van echt hout zeer realistisch naschilderden. Hierdoor is er nauwelijks onderscheid te zien tussen echt hout en deze imitatietechniek. Deze bijzondere schildertechniek kan worden gebruikt op elke ondergrond. Het is een ambacht dat wordt uitgevoerd door onze Vakschilders waarvan sommigen al ruim 40 jaar bij ons in dienst zijn.

Buiten schilderwerk

Aan de buitenzijde van het monumentale gebouw hebben wij een nieuwe verflaag aangebracht en deze afgewerkt met een Rubbol SB hoogglans aflak. Dit zorgt ervoor dat de kerk weer beschermd is tegen weersinvloeden. De oude karakteristieke cijfers op de gevel hebben we opnieuw verguld met goud. Zo zijn ze weer duidelijk leesbaar en ziet het gebouw er weer netjes verzorgd uit. Nu kan iedereen nog lang genieten van deze prachtige kerk in Leusden. Dit monumentale pand kan er na deze grondige onderhoudsbeurt van Achterberg & van Slooten Schilders weer lang en fris tegenaan!

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze schilderstechnieken? Of heeft u een monumentaal pand dat onderhoud nodig heeft? Neem dan contact met ons op.