buiten schilderenwerk schuman ede

Voor onze opdrachtgever Schuman incasso & gerechtsdeurwaarders mochten wij het gehele houtwerk opknappen aan de buitenkant van het pand. Allereerst is al het houtwerk (zoals de kozijnen) grondig geschuurd en ontvet. Vervolgens zijn loszittende laklagen verwijderd en is het kale hout behandeld met Cetol Novatech kleur C4.40.20T.  Deze lak is speciaal bedoeld voor het opknappen van zachthouten, oftewel grenen of vuren. De lak benadrukt de houtstructuur van het houtwerk en heeft een goed indringend vermogen.

Tot slot zijn alle kozijnen nog eenmaal afgelakt met Cetol TGX gloss. Cetol TGX gloss is een hoogglanzende blanke lak met een lange levensduur van wel zes tot zeven jaar. Het voordeel van deze blanke lak is, dat het vuil en water afstoot. De lak bevat ook een uv-filter, waardoor het houtwerk in de loop van tijd niet van kleur veranderd door de zon. Ideaal voor buitenschilderwerk.

Naast het schilderwerk zijn door ons ook alle ventilerende glaslatten vervangen door neuslatten. Neuslatten zorgen voor een betere afwatering en ventilatie tussen dorpel en neuslat. Het schilderwerk blijft hierdoor langer mooi, waardoor de onderhoudskosten dalen. Schuman kan in ieder geval weer jaren vooruit!