Geschiedenis

Onze geschiedenis

Scroll door onze geschiedenis.

 • 1903

  Start familiebedrijf Van Slooten Schilders

  Nog net voor het nieuwe jaar van 1904 schrijft Freek van Slooten zich in bij de Kamer van Koophandel.

 • 1904

  Van Slooten Schilderwerken is officieel opgericht

  Het schildersbedrijf begint in een loods aan de Grote Koppel 13 in Amersfoort. Een bijzondere locatie, zo achter het ouderlijk huis van Freek.

  1904

 • 1930

  Een mijlpaal is bereikt: de 50e medewerker komt in dienst

  De verf werd in die tijd nog altijd zelf in het bedrijf gemaakt. Dat was normaal voor die tijd.

 • 1931

  Cor van Slooten, zoon van Freek, sluit zich aan in het familiebedrijf

  Cor volgde de opleiding tot onderwijzer, maar gaat tijdens de economische recessie hij toch in het bedrijf werken. Hier wordt hij door zijn vader opgeleid tot schilder. Later is Cor bij het bedrijf in vaste dienst gegaan. Een aantal jaar laten neemt Cor het familiebedrijf over.

  1931

 • 1934

  De verhuizing naar de Nieuweweg

  Van Slooten gebruikte altijd ‘’Hoek ’t Zand’’ als aanduiding voor de locatie, omdat dit bij veel Amersfoorters bekend was. Op de Nieuweweg begon het bedrijf ook met een verfwinkel.

 • 1963

  Job van Slooten kom in het bedrijf

  Ook Job is opgegroeid tussen de verf en mocht af en toe kleine klussen opknappen. Na de handelsschool is Job naar de Schilderschool in Utrecht gegaan. Helaas kon hij niet direct aan het werk, maar is hij na zijn diensttijd in het bedrijf aan het werk gegaan.

  1963

 • 1967

  Job van Slooten neemt het familiebedrijf over

  Cor van Slooten gaat voor vier maanden naar Nieuw-Zeeland. In de tussentijd leid Job het bedrijf. Dit gaat zo goed dat zijn vader zich bij terugkomst uit het bedrijf heeft terug getrokken. Cor heeft nog lang in de winkel gewerkt, tot zijn tachtigste! Ook Jobs moeder werkte nog altijd op kantoor.

 • 1991

  Verhuizing naar de Basicweg

  Er wordt een nieuwe pand gebouwd aan de Basicweg, op het bedrijventerrein de Hoef. De winkel heeft Job in dit jaar over gedaan aan een medewerker die al 25 jaar aan het bedrijf verbonden was.

  1991

 • 1995

  Taco van Slooten is de nieuwe opvolger

  Ook Taco, de zoon van Job, groeide op tussen de verfbussen. Hij volgde net als zijn vader en opa de Schildersvakschool in Utrecht. Daarna volgde hij de opleiding Bedrijfskader aan de Hogeschool in Eindhoven. Taco was in 1995 de nieuwe opvolger van het bedrijf.

 • 2003

  Van Slooten bestaat 100 jaar

  Met vier generaties Van Slooten is dit prachtige jubileum iets waar wij als bedrijf erg trots op zijn. Al meer dan een eeuw mogen wij voor u werken en daar zijn we dankbaar voor.

  2003

 • 2019

  Achterberg & Van Slooten

  Per 1 januari heeft Van Slooten de handen ineengeslagen met Achterberg Schilders b.v. uit Ede, een familiebedrijf dat al ruim 95  jaar bestaat. Wij zullen vanaf heden verder gaan onder de naam Achterberg & Van Slooten en u nog breder van dienst zijn dan we al waren.