Dit jaar hebben de kleurexperts van Sikkens de kleur Spiced Honey verkozen tot kleur van het jaar 2019. Deze bruine amberkleurige tint is stijlvol, elegant en warm.

Veelzijdig en makkelijk te combineren

Er zijn vier verschillende paletten waarin de Spiced Honey kleur gebruikt kan worden. Natuurlijk kunt u ook uw eigen creativiteit gebruiken en nieuwe kleurcombinaties maken.

Afhankelijk van de kleur waarmee Spiced Honey gecombineerd wordt, kan het rustgevend, vredig, knus of een levendig gevoel geven. Door de vele kleurcombinaties kunt u precies de sfeer creëren die u voor ogen heeft. Spiced Honey is de perfecte kleur voor een licht en helder thuis, waarbij warme tinten een knus gevoel geven aan de ruimte.

Spiced Honey in uw woning of bedrijfspand?

Wilt u deze prachtige kleur in uw huis of bedrijfspand? Maar weet u niet wat de beste kleurcombinatie is? Onze vakschilders geven u graag advies over de beste kleurcombinaties. Maak een afspraak of neem direct contact met ons op door te bellen naar 0318–634101.

Het Winkelcentrum Stadspoort Ede wordt op dit moment grondig opgeknapt. Zo realiseren Cultura en Malkander niet alleen een vernieuwde bibliotheek, maar ook een geheel nieuw ontmoetingscentrum. In opdracht van Kreeft BV leverden wij een bijdrage aan deze make-over.

Bij Cultura en Malkander mochten wij binnenbeglazing leveren en aanbrengen. Wij hebben de panden gestuct, gesausd en geschilderd.

De Stadspoort is al sinds 1995 een gedeeltelijk overdekt wijkwinkelcentrum. Het winkelcentrum kampte de laatste jaren met een toenemende leegstand. Daarom vinden er binnen de Stadspoort de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen plaats, zo schrijft de Gemeente Ede.

Achterberg & Van Slooten Schilders heeft al meer dan 115 jaar een passie voor schilderwerk. Onze schilders hebben hart voor hun vak en leveren enkel kwaliteitswerk. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen, is de beste verf nodig. Daarom maken wij gebruik van verf die speciaal voor ons geproduceerd wordt: Art Paint. Lees hier meer en ervaar de kracht van onze verf zelf.

Art Paint vulgrond

Wij gebruiken Art Paint veelvuldig bij buiten schilderwerk. Heeft u bijvoorbeeld een oppervlakte die niet egaal is? Art Paint Vulgrond lost het op. De vulgrond is een hoogvullende grondlak voor buiten die een zeer goede kantendekking heeft. Met deze vulgrond leggen wij een goede basis voor het overige verfwerk. Een goed begin is immers het halve werk.

Art Paint hoogglanslakken

Ook gebruiken wij regelmatig de hoogglanslakken van ons eigen merk. Zo hebben we bijvoorbeeld een hoogglanslak die extra sneldrogend is. De hoogglanslakken hebben een uitstekende buitenduurzaamheid en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Ideaal voor al uw schilderwerk.

Meer weten over ons eigen merk kwaliteitsverf? Neem dan gerust contact met ons op.

Denim Drift is door Sikkens verkozen tot kleur van 2017. Met deze blauwgrijze kleur op onze muur zijn wij klaar voor het nieuwe jaar. De tijdloze kleur doet denken aan de stof die al ruim honderd jaar gedragen wordt: spijkerstof. Denim Drift werkt verrassend in combinatie met andere kleuren.

Kleurpalet bij Denim Drift

Sikkens heeft een kleurenpalet gemaakt, die speciaal bij de kleur Denim Drift past. Dat palet bestaat uit verschillende blauwtinten. In combinatie met wat lichtere blauwtonen krijgt het interieur een luchtige sfeer. Donkere blauwtonen voegen meer drama toe. Met het blauwgrijze Denim Drift als hoofdkleur zijn verschillende stijlen mogelijk.

Kleuradvies voor schilderwerk

Heeft u inspiratie nodig voor de kleuren van uw woning of kantoor? Achterberg & Van Slooten Schilders denkt graag met u mee. En als u graag meegaat met de tijd: Denim Drift is uw kleur voor 2017.

Welke kleur groen is de muur op de foto hierboven? Door licht en schaduw zie je verschillende tinten groen. Hoe kom je er dan achter welke kleur de goede is? Het is verrassend moeilijk om met het blote oog te zien welke kleur iets heeft. Onze kleurmeter van X-Rite biedt hierin de uitkomst. Daarmee kunnen we exact meten welke kleur is gebruikt, waarna we eenvoudig de verf in die kleur kunnen mengen.

x-rite-kleurmeter

Zo ziet de kleurmeter eruit.

Kleuradvies schilderwerk

Vaak krijgen we de vraag of we een muur in dezelfde kleur kunnen schilderen. Maar regelmatig komt het voor dat men niet meer weet wélke kleur het precies is. ‘Onze muur is rood.’ Oké, maar welke rood? Er bestaan alleen al 25 roodtinten binnen het RAL-kleursysteem. Hoe kom je erachter welke kleur rood de muur is?

Omdat kleur verrast, adviseren wij over schilderwerk. Eerst nemen we samen uw wensen door. Vervolgens beoordelen we de locatie. Dan bekijken we allerlei factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden, zoals materiaal, lichtval en omgevingskleuren. En met de kleurmeter van X-Rite kunnen we exact bepalen welke kleur het nu heeft.

ral-roodtinten

De 25 roodtinten van het RAL-kleursysteem.

Op 15 november 2016 ontving Art Achterberg zijn certificaat Onderhoudsschilderwerk. Hij nam deel aan deze cursus bij het Nationaal Restauratie Centrum (NRC). Daar geven ze allerlei cursussen over het restaureren van monumenten. Art weet nu alles van schilderwerk voor monumentale panden.

Restauratieschilderwerk voor monumentenzorg

Schilderwerk laat een groot deel van de geschiedenis van een monument zien. Daarom worden er speciale cursussen ingericht om te leren hoe je een gebouw zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat restaureert. Zo leerde Art welke kleuren in een bepaalde tijd gebruikt werden, over verfsoorten en over historische manieren van schilderen.

De nieuwe kleuren voor 2016 zijn weer bekend, dus we konden niet wachten om er een aantal te gebruiken in ons eigen kantoor. We hebben gekozen voor de vrolijke kleuren Okergoud (F1.34.58) en Blauwige (Q3.16.65). Laat Okergoud nu ook de Flexa kleur van het jaar zijn. Lees hier alles over Okergoud.

Alle 2016 kleuren van Flexa

Wilt u alle 2016 kleuren van Flexa zien? Kijkt u dan op de website van Flexa voor een overzicht. Heeft u uw kleur al gekozen? Bel ons gerust, we helpen u graag uw huis of kantoor weer op te frissen.

 

Het is herfst en de winter is in aantocht, het is weer tijd voor de winterschilder. Voor ons als schildersbedrijf is het de tijd van het jaar waarin we het meeste binnen schilderwerk uitvoeren. Het weer staat het niet altijd meer toe om buiten schilderwerk te verrichten. Dus als uw binnen kozijnen toe zijn aan een opknapbeurt, is het nu tijd om ons hiervoor in te schakelen.

De winterschilder geeft advies!

Het is ook de ideale tijd om uw interieur te voorzien van een nieuwe uitstraling. Denk aan het sauzen of spuiten van uw muren en plafonds, een nieuw behang in de slaapkamer of het opnieuw schilderen van de trap. De winter is de ideale tijd om dit soort schilderwerk eens onder handen te nemen. Daarnaast geeft de winterschilder graag nog een passend kleuradvies voor een sfeervol en persoonlijk interieur.