Hulp aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Schilderwerk aan Rijksmonument in Utrecht

Met Social Return creëren overheid en bedrijfsleven samen werkgelegenheid voor mensen die nu geen werk hebben. Social Return biedt dan ook een opstap voor deze mensen om weer terug te keren in het arbeidsproces. Daarnaast richt Social Return zich ook op stages en werkervaringsplekken. Met de methode Social Return on Investment meten we de maatschappelijke investeringen van elk project.

Social Return in Utrecht

Aanbestedingen kennen veel procedures en regelingen. Het project van de Gemeente Utrecht moest bijvoorbeeld  voldoen aan minimaal 5% Social Return. Met andere woorden: 5% van de uren moet gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met Social Return wil de gemeente Utrecht dat deze mensen makkelijker aan het werk komen.

Maatschappelijk betrokken

Achterberg & Van Slooten Schilders is maatschappelijk betrokken. Dit betekent dat wij oog hebben voor menselijke aspecten buiten ons bedrijf. Social Return vinden wij dan ook erg belangrijk als 95-jarig familiebedrijf. Wij willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag in dienst te nemen, om zo deze mensen ook een eerlijke kans geven om aan het werk te komen. Bij de inschrijving op het project in Utrecht hebben we daarom ook aangegeven dat we 10% Social Return leveren.

Initiatief vanuit Achterberg & Van Slooten Schilders

We bedenken hiervoor allerlei manieren om deze mensen te helpen aan een baan. Dit doen wij door mensen vanuit uitkeringssituaties een werkervaringsplaats bieden.

Zoveel mogelijk mensen in Utrecht weer aan het werk

We hebben in Utrecht zelfs 14% van de opdrachtwaarde als Social Return in gezet. Dit betekent dat wij zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk hebben geholpen. En dit doen wij met heel veel plezier!