, ,

Altijd de juiste kleur met kleurmeter X-Rite

Restore Ede groene muur kleurwaarneming

Welke kleur groen is de muur op de foto hierboven? Door licht en schaduw zie je verschillende tinten groen. Hoe kom je er dan achter welke kleur de goede is? Het is verrassend moeilijk om met het blote oog te zien welke kleur iets heeft. Onze kleurmeter van X-Rite biedt hierin de uitkomst. Daarmee kunnen we exact meten welke kleur is gebruikt, waarna we eenvoudig de verf in die kleur kunnen mengen.

x-rite-kleurmeter

Zo ziet de kleurmeter eruit.

Kleuradvies schilderwerk

Vaak krijgen we de vraag of we een muur in dezelfde kleur kunnen schilderen. Maar regelmatig komt het voor dat men niet meer weet wélke kleur het precies is. ‘Onze muur is rood.’ Oké, maar welke rood? Er bestaan alleen al 25 roodtinten binnen het RAL-kleursysteem. Hoe kom je erachter welke kleur rood de muur is?

Omdat kleur verrast, adviseren wij over schilderwerk. Eerst nemen we samen uw wensen door. Vervolgens beoordelen we de locatie. Dan bekijken we allerlei factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden, zoals materiaal, lichtval en omgevingskleuren. En met de kleurmeter van X-Rite kunnen we exact bepalen welke kleur het nu heeft.

ral-roodtinten

De 25 roodtinten van het RAL-kleursysteem.